12 Şubat 2017 Pazar

WhatsApp, 2 Adımlı Doğrulamayı Tüm Kullanıcılara Açtı

WhatsApp, 2 Adımlı Doğrulamayı Tüm Kullanıcılara Açtı


1
Whatsapp'a gelen yeni bir özellik sayesinde konuşma kayıtlarınız, hesabınız, kısacası Whatsapp'a dair her şeyiniz kilit altına alınıyor. Ancak tek bir şartla! Bu ayarı değiştirmeniz gerekiyor! İşte Whatsapp'ın milyonlarca kullanıcısı için yayınladığı yeni özelliği...
2
Whatsapp'ta bugünden itibaren kullanıcılara sunulan yeni bir özellik, iki adımlı doğrulama imkanını sunuyor. Kullanıcılar önce Ayarlar>Hesap>İki adımlı doğrulama>Aktive et seçeneğine girmesi gerekiyor. (Bu ayarı göremiyorsanız, henüz güncelleme telefonunuza gelmemiş demektir, daha sonra tekrar deneyin!)
3
Daha sonra uygulama sizden bir e-posta adresi ve 6 haneli rakamlardan oluşan şifre talep edecek. E-posta adresinizi vermek zorunda değilsiniz; ancak oluşturduğunuz şifreyi unutmanız halinde kurtarma işleminin bu şekilde çok daha zor olduğunu belirtelim.
4
Ayarı yaptığınızda artık hiç kimse Whatsapp hesabınıza şifrenizi bilmeden giremeyecek ve başka bir telefonda Whatsapp hesabınızı kullanamayacak.
5
Durun daha bitmedi! 1 milyarı aşkın abonesi bulunan Whatsapp'a kimsenin beklemediği bomba bir özellik daha geliyor. Artık mesajları attığınız zaman hemen sonrasında bakın ne olacak?
6
Söz konusu özellik sayesinde WhatsApp, kullanıcıların konumlarının mesajlaştığı kişiler tarafından görülmesine imkan sağlayacak. Yani artık karşınızdaki kişi izin verdiği sürece o an nerede olduğunu görebileceksiniz.
7
Whatsapp'ta mesajlar geri alınabilecek! Whatsapp'ın Android ve iOS için geliştirilen, sırasıyla 2.16.399 ve 2.17.3.28 nolu beta sürümlerinde karşılaşılan bu özelliklerden ilkinin adı, “Mesajı Geri Alma”.
8
Çoğumuzun başına gelen ve “keşke o mesajı gitmeden geri alabilseydim” dedirten türden olaylar artık tarihe karışıyor.
9
WhatsApp'ın bu yeni sürümüyle beraber eğer gönderdiğimiz mesaj karşı taraftaki kişiye ulaşmadıysa (çift tik olmadıysa), geri almamız artık mümkün olabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder