15 Ocak 2015 Perşembe

ABD Başkanı Obama'dan siber güvenlik uyarısı!

ABD Başkanı Barack Obama siber güvenliğin artırılmasına yönelik planlarını kamuoyuna açıkladı.

ABD Başkanı Barack Obama siber güvenliğin artırılmasına yönelik planlarını kamuoyuna açıkladı. Obama hükümet birimlerinin daha fazla bilgi paylaşmasını, siber tehditleri teşhir eden şirketlere de daha fazla yasal koruma sağlanmasını önerdi.
Barack Obama, siber saldırılar düzenleyenler hakkında soruşturma ve dava açılabilmesi için emniyet güçlerine daha fazla yetki verilmesi gerektiğini söyledi. Siber tehditlerin ABD için giderek büyüyen bir tehlike oluşturduğunu vurgulayan Obama, "Bize zarar verecek olanlardan önce hareket etmeliyiz" dedi.
1421261910_img20150114202249.jpg
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) Twitter ve YouTube hesaplarına bu hafta içinde siber saldırılar düzenlenmişti. Hesapları hackleyen bilgisayar korsanları, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünü desteklediklerini duyurmuştu.
Bilgisayar korsanları iki ay önce de film şirketi Sony Pictures'tan çaldıkları gizli bilgileri kamuoyuna açıklamıştı. Son yıllarda Home Depot ve Target gibi büyük Amerikan şirketlerine de siber saldırılar düzenlenmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder